Büyük takımların sponsoruydu, iflas etti! Büyük takımların sponsoruydu, iflas etti!

ABD'nin en eski bankası, Bitcoin ETF yatırımlarını Ocak ayındaki lansmanından bu yana duyurmaktadır. Dünyanın en büyük saklama bankası BNY Mellon'ın finansal tablolarında görülen spot Bitcoin ETF'leri, kurumsal yatırımcıların ilgisini çekmektedir. BNY Mellon, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yaptığı bildirimde portföyünde BlackRock ve Grayscale'in spot BTC ETF'lerini tuttuğunu açıkladı. Şirketlerin üç ayda bir sunması gereken Form 13F raporunda, BNY Mellon'ın Bitcoin ETF'ler de dahil olmak üzere ilk çeyrekte 2,02 trilyon dolarlık varlık miktarına sahip olduğu belirtildi. Banka, ayrıca 48,8 trilyon dolar değerinde varlığı gözetimi altında tutmaktadır.

BNY Mellon’un raporu, kurumsal şirketlerin kripto sektörüne yönelik ilgisinin arttığının bir göstergesi olarak kabul edilirken, bu hafta Morgan Stanley’nin müşterilerine Bitcoin ETF’lerini yatırım fırsatı olarak sunabileceğine dair haberler de sektörde olumlu karşılandı. Ayrıca, 30 Nisan'da Hong Kong'da spot Bitcoin ve Ethereum ETF'lerinin işlemlere başlayacak olması, kripto bazlı yatırım ürünlerinin küresel çapta kabul edilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

BlackRock, Bitcoin ETF piyasasında hakimiyetini artırmaktadır. Son iki gündür IBIT'te fon akışı olmasa da, BlackRock'un piyasa lideri olan GBTC'den çıkışlar devam ederken, şirket piyasa liderliğini sürdürmektedir. IBIT, 71 gün boyunca fon girişi gördü ve bu süre zarfında toplam büyüklüğünü 17,6 milyar dolara çıkardı. Şu anda en büyük Bitcoin ETF fonu olan GBTC ise 19,4 milyar dolarlık fon büyüklüğüne sahiptir, ancak GBTC'den her gün milyonlarca dolarlık fon çıkışları devam etmektedir. Bu da IBIT'nin yakın gelecekte piyasada hakim olacağı öngörüsünü güçlendirmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi